Cele mai importante lucruri despre optimizare SEO WordPress

SEO înseamnă Search Engine Optimization (optimizare pentru motoarele de căutare). Este procesul de optimizare a unui website astfel încât acesta să fie mai bine poziționat în rezultatele căutărilor. Acest lucru înseamnă mai mult trafic pe website-ul tău, ceea ce duce la mai multe conversii și vânzări. Pentru o explicație amănunțită despre ce înseamnă optimizare SEO te așteptăm aici.

Există doi factori principali care afectează SEO: optimizarea on-page și off-page. Mai jos găsești cele mai importante lucruri de luat în considerare atunci când apelezi la optimizare SEO WordPress:

1. Viteza de încărcare a website-ului

Primul lucru despre care vom vorbi în acest articol este viteza cu care se încarcă website-ul. Dacă acesta are nevoie de mai mult de 5 secunde pentru a se încărca, Google te va penaliza. Așadar, primul lucru pe care vei dori să îl faci este să te asiguri că website-ul este suficient de rapid atât pentru motoarele de căutare, cât și pentru utilizatori.

2.   Responsive Design pentru optimizare SEO WordPress

Responsive design este o modalitate de a crea pagini web care se adaptează la dimensiunea dispozitivului utilizat, astfel încât să arate bine pe orice fel de device. (smartphone-uri, tablete și computere). Acest lucru trebuie să fie posibil fără ca utilizatorii să fie nevoiți să își schimbe setările sau să facă zoom in/out atunci când citesc textul sau vizualizează imaginile etc.

3. Optimizare SEO WordPress – Importanța conținutului util

Crearea unui website sau a unui blog este o modalitate bună de a începe. Acest lucru îți oferă posibilitatea de a crea conținut și de a-l plasa pe site-ul tău. Poți utiliza paginile, postările, categoriile, etichetele și arhivele pentru a organiza conținutul astfel încât utilizatorii să poată găsi cu ușurință ceea ce caută.

WordPress are multe funcții încorporate care va facilita adăugarea de text, imagini, videoclipuri și alte tipuri de media în paginile sau postările website-ului. De asemenea, ai avantajul că poți personaliza aproape fiecare aspect al modului în care acestea apar.

O mare atenție trebuie acordată conținutului scris pentru că un simplu text nu va fi suficient. Există o mare diferență între copywriting și SEO copywriting. Pentru a avea parte de optimizare SEO WordPress, este important ca textele de pe website-ul tău să fie scrise de un specialist care cunoaște bunele practici ale conceptului și care îți va putea livra un text care să mulțumească atât utilizatorii cât și algoritmul Google. 

4. Utilizarea conținutului multimedia în optimizare SEO WordPress

Atunci când postezi articole pe blog, există posibilitatea de a reprezenta vizual ideile acestora. Poți face acest lucru utilizând conținut multimedia: imagini, grafice și videoclipuri.

  • Imaginile te pot ajuta să îți spui povestea. De exemplu, dacă scrii o postare despre un nou produs pe care l-ai lansat, atașează o imagine a produsului în acțiune pentru ca oamenii să îl poată vedea în uz.
  • Videoclipurile pot fi folosite pentru a arăta cum funcționează produsele sau pentru a evidenția anumite caracteristici.
  • Grafica poate fi, de asemenea, foarte utilă pentru a ilustra mesajul și pentru a le oferi cititorilor mai multe informații despre subiectul în cauză.

Pentru o optimizare SEO WordPress ca la carte, asigură-te că toate descrierile conținutului multimedia sunt formate din cuvintele cheie relevante pentru business, produs sau ceea ce vrei să promovezi.

Cum te putem ajuta să faci optimizare SEO WordPress?

După cum ziceam, SEO este o parte importantă a website-ului, dar nu este singurul lucru care contează. De fapt, poți avea cel mai bun SEO din lume și totuși să fii lăsat în obscuritate dacă website-ul tău nu este atractiv pentru utilizatori sau nu este bine clasat pe Google pentru căutări relevante.

Prin abonamentele noastre de optimizare SEO WordPress, ne asigurăm că vizitatorii rămân pe website suficient de mult timp pentru a se transforma în clienți.

Cel mai important lucru în ceea ce privește optimizarea SEO pentru WordPress nu ține doar de tehnologie, ci și de crearea de conținut și de experiența oferită utilizatorului iar noi avem experiența necesară pentru a-ți oferi soluțiile potrivite pe termen lung. Apelează și tu la un audit gratuit cu echipa noastră SEO printr-un click aici.

Leave this field blank